Werkzaamheden A28 zorgen voor vertraging bij Qbuzz

nieuws
Foto: Mike Weening - Weening Fotografie

De werkzaamheden rond de zuidelijke ringweg hebben zondag opnieuw geleid tot vertragingen bij vervoersbedrijf Qbuzz.

Zondagmiddag meldde het bedrijf dat verschillende lijnen met vertragingen te maken hadden, die konden oplopen tot boven de dertig minuten. Het ging onder andere om de lijnen 5, 6, 8, 50, 51, 300, 309 en 312. Qbuzz riep reizigers op om eventueel met alternatief vervoer te reizen. Het ging voornamelijk om lijnen die normaal gebruik maken van de A28, maar nu vanwege de werkzaamheden moesten omrijden. Omdat het op de omleidingsroutes druk was, ontstond er vertraging. Uit gegevens blijkt dat ook zondagavond nog bussen rijden met flinke vertraging. Onder andere de bussen richting Emmen en richting Annen reden zondagavond met ongeveer een kwartier vertraging.

Zaterdag
Ook zaterdag had Qbuzz te maken met vertraging. Volgens het bedrijf moesten reizigers toen rekening houden met vertragingen van dertig tot veertig minuten. Ook vielen verschillende ritten uit.

Dit weekend is de A28 in beide richtingen tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid afgesloten. Ook de Brailleweg en de Vondellaan zijn dicht. De werkzaamheden duren tot maandagochtend 06.00 uur.