Schuitendiep blijft drie weken langer dicht voor fietsers en voetgangers

nieuws
Foto via Groningen Bereikbaar

De afsluiting van het Schuitendiep voor fietsers en voetgangers, die ligt tussen de Steentilbrug en de Poelebrug, is aanstaande vrijdag nog niet voorbij. Groningen Bereikbaar meldt donderdagmiddag dat de afsluiting drie weken langer gaat duren.

De straat werd begin oktober afgesloten, in verband met de herinrichting van het Schuitendiep en de aanleg van de Kattenbrug. De afsluiting voor fietsers en voetgangers zou eigenlijk aanstaande vrijdag om 17.00 uur voorbij zijn. Maar het einde van deze afsluiting is nu gesteld op vrijdag 3 december 17.00 uur.

Dit gedeelte van het Schuitendiep  is sinds eind augustus al dicht voor autoverkeer. Ook deze afsluiting duurt tot vrijdag 3 december. Gemotoriseerd verkeer wordt tot die tijd omgeleid via de Petrus Campersingel, de Bedumerweg en het Boterdiep. Verkeer vanaf het Damsterdiep richting het Forum kan via de Nieuweweg naar het Schuitendiep rijden. Fietsers en voetgangers worden vanaf 1 oktober ook via de Nieuweweg omgeleid.