Categorie├źn: Nieuws

RIVM telt 67 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 241 in provincie

In de gemeente Groningen zijn sinds afgelopen zaterdag 67 personen positief getest op het coronavirus. Door een technische storing bij het RIVM zijn de cijfers echter niet volledig.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 23.218 personen positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 23.151. Dit betekent een stijging van 0,3 procent. In de gemeente werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. Het aantal van 67 nieuwe besmettingen ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 84 staat. Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Urk nu op de eerste plaats met 1.749,8 nieuw gemelde positieve testen. Neder-Betuwe, 1.610,6, en Oldebroek, 1.602,8, staan op respectievelijk de tweede en derde plaats.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 241 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Westerkwartier gaat het om 36 nieuwe gevallen, Het Hogeland 27, Oldambt 25, Midden-Groningen 24, Eemsdelta en Westerwolde 16, Veendam 12, Stadskanaal 10 en Pekela 8. In de provincie werd 1 nieuw sterfgeval gemeld, het gaat om een inwoner van de gemeente Westerkwartier. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 12.024 personen positief getest op het coronavirus. Dit aantal ligt lager dan het 7-daags gemiddelde dat op 12.442,43 staat. Door een technische storing zijn de cijfers echter niet compleet. In de ziekenhuizen werden 186 nieuwe coronapati├źnten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 32 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 1.863 mensen met corona in het ziekenhuis, dit zijn er 73 meer in vergelijking met zaterdag, waarvan er 377 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 6 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Werknemers voorkomen erger bij brand in papierperscontainer Hoogkerk

In een papierperscontainer bij een bedrijf aan de Cardiffweg in Hoogkerk heeft dinsdagmiddag brand gewoed.…

46 minuten geleden

Duurzaam Groningen: de Tour de France en speciale fietsroutes

Duurzaam Groningen is het platform waar alles op het gebied van duurzaamheid samenkomt binnen de…

1 uur geleden

Noordtribune krijgt weer kleur met nieuwe stoelen: ‘Het seizoen mag beginnen!’

De afgelopen maanden zag het er nog leeg uit, maar sinds deze week begint de…

1 uur geleden

Stadjer opgepakt voor kabeldiefstal in Zwolle

Agenten hebben maandagavond een dertigjarige man uit Groningen aangehouden voor kabeldiefstal, nadat de man op…

2 uur geleden

KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Groningen

Er trekken dinsdagmiddag een paar stevige onweersbuien over Groningen, mogelijk met windstoten en hagel. Het…

2 uur geleden

Leerlingen Groningse Schoolvereniging krijgen onderwaterles

Leerlingen van de Groningse Schoolvereniging mochten dinsdag een dagje snorkelen in de Hoornseplas. Dit was…

2 uur geleden