MartiniPlaza moet producties jaar verplaatsen bij eventuele lockdown

 

Er komt mogelijk een lockdown van twee weken om de stijging van het aantal corona-besmettingen terug te dringen. Dit heeft grote gevolgen voor bijvoorbeeld MartiniPlaza.

Directeur Willem de Kok van MartinaPlaza baalt hiervan van, want het evenementencomplex was net weer lekker op stoom gekomen. Twee weken lockdown lijkt op het het eerste gezicht te overzien, maar het heeft grote gevolgen.

Veel producties die op stapel staan moeten, als de lockdown doorgaat, doorschuiven naar volgend jaar. De hele programmering van veel culturele instellingen wordt dus flink in de war geschopt.

De Kok hoopt dan ook dat iedereen zich beter aan de maatregelen gaat houden, zodat dit de laatste lockdown wordt die nog nodig is

Het advies van de lockdown komt van het Outbreak Management Team (OMT). Dat advies houdt in dat onder meer theaters en bioscopen weer dicht gaan en dat evenementen geschrapt worden. Ook zouden de openingstijden van de horeca beperkt worden.

Vrijdagavond laat het demissionair kabinet weten welke maatregelen precies worden ingevoerd.  Waarschijnlijk worden de adviezen van het OMT opgevolgd.