Koud weer en corona zorgen voor half jaar vertraging bij aanleg rotonde in Meerstad

nieuws
Foto via Bureau Meerstad

De nieuwe rotonde tussen de Vossenburglaan en de Hoofdweg gaat een half jaar later open dan gepland. Dat maakte Bureau Meerstad dinsdagmiddag bekend. Koude weersomstandigheden en tekort aan personeel door corona zijn daar de oorzaak van.

De rotonde zelf is bijna klaar voor gebruik. Maar de aansluitingen van de rotonde, die Meerstad, de Stad en de ringweg moet gaan verbinden, zijn nog in aanbouw. De wegen kunnen niet worden aangesloten, omdat een weersomslag ervoor zou zorgen dat het verkeer langere tijd veel hinder en overlast zou veroorzaken.

Daarnaast is uitval van personeel een reële kans door het hoge aantal coronabesmettingen, zo stelt Bureau Meerstad. Dit kan mogelijk betekenen dat de werkzaamheden langer duren of zelfs stil gelegd moeten worden.

“Alles overziend, hebben wij er zekerheidshalve voor gekozen om het aansluiten van de rotonde te verplaatsen naar het voorjaar van 2022”, schrijft Bureau Meerstad dinsdagmiddag. “Gezien de risico’s, zowel met betrekking tot doorstroming van het verkeer als ook de kwaliteit van het eindproduct, is het onverantwoord om de werkzaamheden nu door te zetten. Zodra wij een nieuwe planning hebben, communiceren wij hierover op onze kanalen.”

Deel dit artikel: