‘Horeca, winkels en doorstroomlocaties nog eerder dicht’

nieuws
Foto Andor Heij. Oude Ebbingestraat tijdens lockdown

De horeca, niet essentiële winkels en de doorstroomlocaties, zoals musea en andere instellingen, moeten om 17.00 uur dicht. Dat meldt de NOS.

Dat adviseert het Outbreak Management Team aan het kabinet om het aantal coronabesmettingen terug te dringen. Twee weken geleden werd al besloten om de niet essentiële winkels om 18.00 uur en de horeca om 20.00 uur te sluiten. Maar het aantal besmettingen daalt niet. Daarom zijn extra maatregelen volgens het OMT nodig.

Het onderwijs kan volgens het OMT wel open blijven. Vrijdagavond wordt tijdens een persconferentie duidelijk of het kabinet de adviezen overneemt. Wanneer de maatregelen eventueel ingevoerd worden is niet duidelijk.

 

 

 

Deel dit artikel: