Geen historisch logo op shirts FC Groningen, ondanks meerderheid in stemmen

nieuws

Volgend seizoen staat het ronde clublogo gewoon weer op de shirts van FC Groningen. Hoewel een meerderheid van de achterban van de club koos voor een terugkeer naar het clublogo uit 1971, maar de voorwaarden voor een logo-wijziging zijn niet gehaald.

In totaal reageerden 2.656 mensen op de oproep van de club om te kiezen voor het huidige logo of het historische logo, wat stamt uit het oprichtingjaar van de club. Bijna 52 procent van de respondenten stemde voor een terugkeer naar dit historische logo.

Maar de club had echter een aantal voorwaarden opgesteld waar de verkiezing aan moest voldoen. De club wilde alleen overgaan tot een wijziging, als minimaal de helft van alle seizoenkaarthouders hun mening doorgaf en zestig procent van de respondenten koos voor een verandering. Dit is niet gehaald en dus gaat een wijziging van het logo niet door.

Dat betekent dat de club vanaf volgend seizoen weer met het ronde clublogo gaat spelen op de shirts. Dan verdwijnt ook het speciale ‘jubileumlogo’ weer van de FC Groningen-tenues.