Categorieën: Nieuws

Eerste dag Scholenmarkt Groningen groot succes: “Sommige kinderen weten al precies wat ze willen”

De eerste dag van de Scholenmarkt Groningen is een succes geworden. Dat laat de organisatie weten.

De Scholenmarkt vindt maandag en dinsdag plaats in de Euroborg. Leerlingen uit groep 8 zijn met één ouder of verzorger welkom om zich te laten informeren over het voortgezet onderwijs. “Het is heel goed verlopen”, vertelt Petra Verweij van de organisatie. “We werkten vandaag met tijdsloten van een half uur. In totaal hebben we ongeveer 1.500 bezoekers mogen verwelkomen. Daarmee zaten we helemaal vol. Morgen vindt de tweede dag van de Scholenmarkt plaats, en ook dan zitten we al helemaal vol.”

Ook online
De Scholenmarkt vindt dit jaar ook online plaats. “Op onze website hebben alle scholen een eigen pagina waar ze zich op presenteren. Dit doen ze bijvoorbeeld door middel van introductiefilmpjes, informatie over het onderwijs dat ze aanbieden en informatie over de school.” Verweij noemt de Scholenmarkt het ideale startpunt voor het oriëntatieproces. “Over een aantal maanden moet er gekozen worden naar welke school de huidige groep 8-leerlingen willen. Op deze Scholenmarkt vindt de eerste kennismaking plaats, maar wordt er ook informatie uitgereikt wanneer bijvoorbeeld de open dagen plaatsvinden.”

Verweij is onder de indruk: “Bij binnenkomst in de Euroborg kregen bezoekers een folder met een overzicht van welke school waar staat in de Euroborg, welke onderwijssoort ze geven en de open dagen. Sommige kinderen hebben echt nog geen enkel idee naar welke school ze straks willen. Die zijn vandaag hun oriëntatie begonnen. Maar er waren ook heel veel kinderen die al precies weten wat ze willen gaan doen en naar welke school ze willen.”

Coronatoegangsbewijs
De organisatie is blij dat er dit jaar weer een fysieke Scholenmarkt gehouden kan worden. Vorig jaar kon vanwege de coronacrisis het alleen online worden aangeboden. Desalniettemin gelden er wel diverse regels. Behalve de tijdsloten moeten bezoekers die ouder zijn dan 13 jaar ook in bezit zijn van een coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs. Ook moeten mensen een e-mail kunnen laten zien met een bewijs van inschrijving. Meer informatie over de Scholenmarkt is te vinden op deze website.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Grote stroomstoring in Oud-Noord; 143 postcodes zonder elektriciteit

De buurt Oud-Noord van de stad Groningen is aan het eind van dinsdagochtend getroffen door…

14 minuten geleden

Oprit vanaf Van Ketwich Verschuurlaan tot eind juli dicht; omwonenden hebben mogelijk overlast

Aannemerscombinatie Herepoort is maandag begonnen met het definitief inrichten van de oprit vanaf de Van…

36 minuten geleden

Groningen breekt landelijke trend: iets minder jongeren met jeugdhulp in gemeente

Waar landelijk het aantal jongeren met jeugdhulp met 2,2 procent toenam in de afgelopen twee…

1 uur geleden

CDA en Stadspartij willen krakers zo snel mogelijk uit jeugdsynagoge: ‘Pand ligt er, op zijn zachtst gezegd, niet al te netjes bij’

De gemeente moet haast maken met het verwijderen van de krakers uit de voormalige Jeugdsynagoge…

2 uur geleden

Aardbeving met kracht van 1.8 op schaal van Richter bij Kommerzijl

Bij Kommerzijl (Westerkwartier) heeft maandagnacht een aardbeving plaatsgevonden. Volgens het KNMI ging het om een beving…

3 uur geleden

Dinsdagochtend bewolkt, in de middag zonneschijn

De temperatuur loopt flink op aankomende dagen. Volgens OOG-weerman Johan Kamphuis worden woensdag en donderdag…

14 uur geleden