“Donderdag een buitje maar ook wat zon, vanaf zondag kans op een enkele winterse bui”

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De aanstaande dagen gaan waterkoud verlopen waarbij er zo nu en dan wat regen of natte sneeuw kan vallen. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Donderdagochtend valt er een buitje maar later in de ochtend breekt de zon vanuit het noorden door”, vertelt Kamphuis. “In de middag is het droog en wisselend bewolkt bij 8 graden als maximumtemperatuur. De wind uit het noordwesten is zwak tot matig, windkracht 2 tot 4. Vrijdag zijn er perioden met zon met in de loop van de dag toenemende bewolking, in de avond gevolgd door regen. De temperatuur ligt rond de 5 graden. In de nacht naar zaterdag daalt de minimumtemperatuur naar 3 graden en kan er wat regen vallen.”

“Op zaterdag is het overwegend grijs met kans op een spatje lichte regen of een vlokje natte sneeuw. Er waait een zwakke oostenwind en het is waterkoud bij een maximumtemperatuur van 5 graden. In de nacht naar zondag minimumtemperaturen rond het vriespunt. Op zondag is er af en toe zon en valt er een enkele winterse bui bij 5 graden. Ook op maandag en dinsdag kans op een enkele winterse bui bij een graad of 5. De zon laat zich zo nu en dan zien. In de loop van de week neemt de kans op gure buien vanuit het noorden van Europa toe.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: