Demonstratie tegen coronamaatregelen rustig verlopen, bussen Qbuzz rijden weer over Grote Markt

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

In de binnenstad van Groningen vond zondagmiddag een demonstratie plaats tegen de coronamaatregelen. De demonstratie bracht enkele honderden mensen op de been.

Rond 13.00 uur verzamelden de demonstranten zich op de Grote Markt. Daarna liep men via de Vismarkt, Gedempte Zuiderdiep, Stationsweg via de Rademarkt terug naar de Grote Markt. Volgens fotografen ter plaatse ging het om ongeveer twee- tot driehonderd mensen. Verschillende demonstranten hadden borden en spandoeken bij zich waarop stond te lezen ‘QR en 2G? Nee!’ en ‘Kinderen zijn onze toekomst, niet onze proefkonijnen.’ Ook werden er leuzen gescandeerd als ‘2G weg er mee’.

De gemeente Groningen liet weten dat de politie aanwezig was om de situatie te monitoren. Vervoersbedrijf Qbuzz liet in het begin van de middag weten dat de bussen in opdracht van de politie niet meer via de Grote Makt reden. Rond 18.00 uur liet het bedrijf weten dat de bussen inmiddels weer via de Grote Markt rijden. Uit voorzorg waren ook de webcams die op de Grote Markt staan gericht, uitgeschakeld.

Foto: Hielke Boersma
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Deel dit artikel:
Adverteren?