Categorieën: Nieuws

Coronapas in musea: “Toejuichen doe je het niet, maar eigenlijk is het heel logisch”

Het demissionaire kabinet maakte dinsdagavond op een coronapersconferentie bekend dat vanaf aanstaande zaterdag een coronapas noodzakelijk is bij museumbezoek. Bij het Groninger Museum vindt men het niet meer dan logisch.

“Wat er vanavond bekend is gemaakt was niet een verrassing”, reageert directeur Andreas Blühm van het Groninger Museum. “Er was de afgelopen dagen, zoals gebruikelijk, al weer van alles uitgelekt. Na afloop van de persconferentie heeft de museumvereniging een interpretatie en een handleiding gestuurd wat het precies voor ons gaat betekenen. Wat ik begrepen heb is dat wanneer je een coronapas kunt laten zien, de anderhalve meter niet noodzakelijk is. Dus dat is heel mooi, en dat was ook eigenlijk onze grootste zorg.”

Verbaasd
Blühm noemt het logisch. “Afgelopen zomer was ik op reis waarbij ik meerdere landen heb bezocht. In al die landen was het gebruikelijk dat je bij een museumbezoek een coronapas kon laten zien en dat je ook een mondkapje droeg. In het Groninger Museum hebben we ook regelmatig mensen uit het buitenland te gast. Die komen steevast met een mondkapje op naar binnen lopen. We moeten iedere keer uitleggen dat zoiets in Nederland niet verplicht is. Daar is men altijd heel verbaasd over.”

“Als de Romeinen het kunnen, dan kunnen wij het ook”
De implementatie is volgens Blühm geen enkel probleem. “Als je bij ons gebruik wilt maken van het museumcafé dan moest je al een QR-code kunnen laten zien. Dus het zal geen enkel probleem zijn om dat in te voeren bij de ingang. Bovendien. Ik was in Italië, in Rome, toen men daar voor koffiebarretjes de green pass invoerde. Dat ging daar heel soepel. Als de Romeinen zoiets kunnen organiseren, dan kunnen wij het ook. Kijk. Toejuichen doe ik het niet, maar het is, vind ik een normale zaak. Je doet iets om de hele bevolking te beschermen, en daar lever je een bijdrage aan.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Aantal daklozen neemt toe, Stadspartij wil zo snel mogelijk gesprek

Het aantal daklozen is in de afgelopen vijf jaar toegenomen. De fractie van Stadspartij 100%…

2 uur geleden

Kerkhof Garmerwolde wordt biodiverser: “Nieuwe bomen en struiken en plaatsen van nestkasten”

In augustus gaat in Garmerwolde gestart worden om het kerkhof biodiverser te maken. Het gaat…

2 uur geleden

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

3 uur geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

13 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

13 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

14 uur geleden