Haagse bronnen: ‘Waarschijnlijk geen aanvullende maatregelen voor ongevaccineerden’

nieuws
Foto via Pixabay

Het demissionaire kabinet gaat er waarschijnlijk niet voor kiezen om het coronatoegangsbewijs te beperken tot mensen die gevaccineerd of hersteld zijn van het virus. Dat melden bronnen in Den Haag.

Komende vrijdag vindt er weer een coronapersconferentie plaats van het kabinet. Een zogeheten 2G-systeem zal volgens bronnen niet een onderdeel zijn van de maatregelen. Verschillende Europese landen besloten de afgelopen week wel tot een invoering van een 2G-regel. Het kabinet denkt echter dat er in het land te weinig draagvlak voor is, en daarnaast wordt daarmee het onderscheid vergroot tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Dezelfde bronnen melden ook dat het kabinet er waarschijnlijk niet voor gaat kiezen voor het verplicht laten zien van een coronapas op werkplekken.

Er is nog wel veel onzekerheid. Zo hangt er veel af van het OMT-advies dat donderdag besproken wordt in het Catshuis. Als volgens het Outbreak Management Team een zwart scenario dreigt kunnen volgens bronnen alsnog alle mogelijke maatregelen op tafel komen.