Veel geblesseerden en twijfelgevallen in selectie van FC Groningen

sport
Foto Erick Bakker. Vuurwerk bij FC Groningen

FC Groningen kan vanavond (vrijdag) in het thuisduel tegen FC Twente niet beschikken over Mike te Wierik, Laros Duarte en de al langer geblesseerde Radinio Balker.

Cyril Ngonge, Daleho Irandust, Paulos Abraham en Bart van Hintum zijn twijfelgevallen in de selectie van trainer Danny Buijs.

Omdat de coronamaatregelen versoepeld zijn kan de Euroborg weer helemaal vol lopen. Buijs hoopt ook op steun van het publiek, want FC Groningen staat voorlaatste in de eredivisie. “Vooral de tweede helft tegen Vitesse, waarbij wij met negen man tegen een 0-1 achterstand moesten knokken, heeft de steun van ons publiek er voor gezorgd dat wij nog bijna tot een resultaat konden komen.”

FC Twente is na vier overwinningen op rij opgeklommen naar de zesde plek. De ploeg uit Enschede staat onder leiding van Ron Jans, die speler, trainer en technisch directeur van FC Groningen is geweest.

Het duel in de Euroborg begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.