Categorieën: Nieuws

Esther Vergeer Foundation opent sportpoli in Beatrix Kinderziekenhuis

Het Beatrix Kinderziekenhuis van het UMCG is één van de vijf academische ziekenhuizen waar aanstaande woensdag een sportpoli wordt geopend. In deze poli, opgezet door de Esther Vergeer Foundation, worden kinderen met een lichamelijke beperking begeleid naar een ‘gewone’ sportvereniging.

De officiële ‘opening’ van de sportpoli’s vindt plaats aan de hand van een Sleutel Estafette. Van 1 t/m 6 oktober wordt de sleutel -in estafettestijl- van Papendal naar elk ziekenhuis met een Sportpoli gebracht en woensdag is het UMCG aan de beurt.

In Groningen wordt de opening verricht door Tristan Bangma, goudenmedaillewinnaar bij het baanwielrennen op de Paralympische Spelen en Roxanna Dirks. Zij heeft een vasculaire veneuze vaat-malformatie in haar knie en is daardoor regelmatig rolstoel gebonden geweest, maar wel een fanatieke sporter.

Daarnaast is ook Esther Vergeer aanwezig voor de opening van de poli. De voormalige topspeelster in het rolstoeltennis bekostigde de poli’s via haar eigen foundation, met geld van de Nationale Postcodeloterij: “Met de start van de Sportpoli komt een persoonlijke droom van mij uit. De stap naar sporten op een sportvereniging is voor kinderen (en ouders) best wel heel groot en we zien dat juist die persoonlijke begeleiding essentieel is. Als een kind blij wordt van sporten dan heeft dat ook een positieve impact op het hele gezin.”.

Tom Veenstra

Recente berichten

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen definitief naar RKC Waalwijk

FC Groningen verdediger Liam van Gelderen gaat definitief naar RKC Waalwijk. (meer…)

15 uur geleden