RIVM: ’Twintig nieuwe besmettingen en sterfgeval door corona in gemeente Groningen’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn tussen maandag- en dinsdagmiddag twintig nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdag bekend. Ook stierf een inwoner van de Stad aan de gevolgen van COVID-19.

In de gemeente Groningen werden dertien besmetting minder vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden twee besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Eemsdelta (8).

Een inwoner van de gemeente Groningen kwam volgens het RIVM te overlijden door COVID-19. Het is het eerste sterfgeval binnen de gemeentegrenzen van Groningen sinds afgelopen woensdag. Ook maakte het RIVM dinsdagmiddag, net als maandag, melding van een ziekenhuisopname binnen de provinciegrenzen. Dat was dit keer een inwoner van de gemeente Groningen.

Landelijk meldt het RIVM 3.949 nieuwe besmettingen, 560 meer dan maandag. 99 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan 21 op een IC. Bij het RIVM werden dertien overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag slechts twee.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 20 1 1 Midden Groningen 3 0 0
Stadskanaal 1 0 0 Het Hogeland 7 0 0
Veendam 1 0 0 Westerkwartier 3 0 0
Pekela 1 0 0 Eemsdelta 8 0 0
Oldambt 2 0 0 Overig 5 0 0
Westerwolde 3 0 0
Totaal 54 1 1