RIVM telt 77 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 179 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 77 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 22.041 personen positief getest. Dinsdag lag dit aantal nog op 21.964. Dit betekent een stijging van 0,4 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen in de gemeente gemeld, wel worden met terugwerkende kracht twee ziekenhuisopnames op dinsdag gemeld. Het aantal van 77 nieuwe besmettingen ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 43,71 staat. Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Scherpenzeel nu op de eerste plaats met 1.376,5 nieuw gemelde positieve testen. Staphorst, 1.318,2, en Gennep, 1.247, staan op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 179 personen positief getest op het coronavirus. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Het Hogeland gaat het om 20 nieuwe gevallen, Westerkwartier 19, Midden-Groningen 15, Westerwolde 14, Stadskanaal 10, Eemsdelta en Veendam 9 en Oldambt en Pekela 3. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen geregistreerd.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 7.260 personen positief getest op het coronavirus. Dit aantal ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 5.904,57 staat. In de ziekenhuizen werden 113 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 21 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 859 mensen met COVID in het ziekenhuis, dit zijn er 10 meer in vergelijking met dinsdag, waarvan er 200 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 17 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Deel dit artikel: