Categorieën: Nieuws

RIVM telt 53 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 169 in provincie

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 53 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 22.195 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 22.142. Dit betekent een stijging van 0,2 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld, wel worden met terugwerkende kracht twee ziekenhuisopnames op vrijdag gemeld. Het aantal van 53 nieuwe besmettingen ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 50 staat. Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Zwartewaterland nu op de eerste plaats met 1.437,1 nieuw gemelde positieve testen. Gennep, 1.382,9, en Scherpenzeel, 1.214,6, staan op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 169 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen, in de gemeente Midden-Groningen gaat het om 22 nieuwe gevallen, Eemsdelta en Het Hogeland 19, Westerkwartier 18, Stadskanaal 12, Oldambt 10, Westerwolde 8, Veendam 7 en Pekela 1. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen geregistreerd.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 7.942 personen positief getest op het coronavirus. Dit aantal ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 6.801 staat. In de ziekenhuizen werden 139 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 13 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 1.042 coronapatiënten in het ziekenhuis, dit zijn er 21 meer in vergelijking met vrijdag, waarvan er 218 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 13 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Donderdag begint zonnig, maar eindigt mogelijk met regen- of onweersbui; daarna langzaam wat minder warm

Het zonnige en warme weer van de afgelopen dagen kent aan het eind van donderdagmiddag…

3 uur geleden

Mogelijk oplossing voor bewoners Betonbos: “We gaan in gesprek met provincie”

Er is mogelijk een oplossing voor de bewoners van het Betonbos. Dat heeft wethouder Rik…

3 uur geleden

Gemeente gaat onderzoek doen naar kabelgoot om elektrische auto’s op te laden met zonne-energie

De gemeente gaat onderzoeken of het mogelijk is om kabelgoten in te zetten waarmee huiseigenaren…

4 uur geleden

Gemeente schiet extra uitvoeringskosten inburgering zelf voor: ‘Verantwoordelijk voor wettelijke taken met te weinig knaken’

De gemeenteraad heeft woensdagmiddag ingestemd met het aanstellen van vijf nieuwe personeelsleden voor Thuisin050, de…

5 uur geleden

Deel ringweg voor Geheugenpaviljoen wordt niet gesloopt: “Inspraak kan soms heel duur zijn”

Het gedeelte van de zuidelijke ringweg dat mogelijk in de toekomst gebruikt gaat worden voor…

5 uur geleden

Donar kansloos ten onder in Den Bosch

Donar heeft woensdagavond de eerste wedstrijd in de halve finale van de play-offs om de…

5 uur geleden