RIVM telt 33 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 73 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds vrijdag 33 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 21.845 personen positief getest. Vrijdag lag dit aantal nog op 21.812. Dit betekent een stijging van 0,2 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld, wel wordt met terugwerkende kracht een ziekenhuisopname op vrijdag gemeld. Het aantal van 33 nieuwe besmettingen ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 32,57 staat. Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Staphorst op de eerste plaats met 1.767,3 nieuw gemelde positieve testen. Scherpenzeel, 1.295,5, en Neder-Betuwe, 998,4, staan op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 73 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Westerwolde gaat het om 9 nieuwe gevallen, Eemsdelta, Het Hogeland en Midden-Groningen 6, Stadskanaal 5, Veendam en Westerkwartier 3 en Oldambt 2. In de gemeente Pekela bleven de tellers op 0 staan. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen geregistreerd.

Landelijk
Landelijk zijn er het afgelopen etmaal 5.676 personen positief getest op het coronavirus. Dat aantal ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 4.604,86 staat. In de ziekenhuizen werden 101 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 15 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 703 mensen met corona in het ziekenhuis, dit zijn er 5 meer in vergelijking met vrijdag, waarvan er 179 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 23 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Deel dit artikel: