RIVM: ’40 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 95 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend 40 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 55 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met vijftien infecties ten opzichte van het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. In de rest van de provincie werden zestien  besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Het RIVM meldt geen nieuwe sterfgevallen en ziekenhuisopnames uit de provincie. Dat was ook woensdag het geval.

Landelijk vonden de GGD’en 3.662 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 54 minder dan woensdag. Donderdagochtend lagen er 594 mensen met corona in het ziekenhuis, woensdag waren dat er 630.  Op de IC’s zijn nu 145 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, negen minder dan woensdag. Het RIVM registreerde vier overlijdens door COVID-19. Woensdag waren dat er twaalf.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 40 0 0 Midden Groningen 17 0 0
Stadskanaal 2 0 0 Het Hogeland 3 0 0
Veendam 2 0 0 Westerkwartier 9 0 0
Pekela 3 0 0 Eemsdelta 11 0 0
Oldambt 1 0 0 Overig 0 0 0
Westerwolde 7 0 0
Totaal 95 0 0 Overig 0 0 0

 

Deel dit artikel: