Motorrijder en automobilist razen langs werkzaamheden aan Eemshavenweg bij Stad

nieuws

Bij een snelheidscontrole, ter hoogte van de werkzaamheden aan de Eemshavenweg (N46) bij Groningen, schoten agenten van het Team Verkeer van de Politie Noord-Nederland dinsdagmiddag flink raak. Van een automobilist en een motorrijder werden de rijbewijzen ingevorderd, omdat ze met hoge snelheden langs de werkzaamheden raasden.

In verband met de werkzaamheden langs de Eemshavenweg, net ten noorden van de Stad, geldt een snelheidsbeperking langs het baanvak van 50 km/u, omdat één rijstrook is afgesloten. Maar een automobilist en een motorrijder hielden zich daar niet aan.

De automobilist uit de gemeente Eemsdelta mocht zijn rijbewijs inleveren, nadat deze met 112 kmu langs de werkzaamheden reed. Dat is (met correctie) 58 kilometer te hard. De motorrijder maakte het nog bonter. Door met 119 kilometer per uur langs de werkzaamheden te rijden, reed deze (gecorrigeerd) 65 kilometers harder dan toegestaan.

De motorrijder, een beginnend bestuurder uit de gemeente Groningen, verliet vervolgens de doorgaande rijbaan via de invoegstrook, door vijf voertuigen rechts te passeren zonder richting aan te geven.

De rijbewijzen van beide bestuurders zijn naar de Officier van Justitie gestuurd, die gaat bepalen wat ermee gebeurt en welke straf de snelheidsduivels krijgen.

 

Deel dit artikel: