Categorieën: Nieuws

Groninger Belang bezorgd over situatie Paddepoelsterbrug en Gerrit Krolbrug

De statenfractie van Groninger Belang wil van het college van Gedeputeerde Staten weten wat de provincie vindt van de situatie rond de Paddepoelsterbrug en Gerrit Krolbrug.

Volgens Groninger Belang zijn er veel zorgen over de voortgang en de plannen van Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen om de nieuwe Gerrit Krolbrug 4.70 meter hoog te maken, en over de situatie rond de Paddepoelsterbrug. Beide bruggen zijn door aanvaringen dermate ernstig beschadigd geraakt dat ze verwijderd moesten worden. De nieuwe bruggen worden pas over vier of vijf jaar opgeleverd. Groninger Belang vindt dit veel te lang duren, gezien het belang van de bruggen voor omwonenden.

De fractie maakt zich grote zorgen over de toegankelijkheid van de nieuwe Gerrit Krolbrug. Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen richten zich op een brughoogte van 4.70 meter. Dit vooral om de scheepvaart te bevorderen. Groninger Belang deelt de zorgen van omwonenden, die vinden dat die hoogte een barrière zal zijn voor fietsers, voetgangers en minder validen.

De fractie vindt het onverteerbaar dat er miljoenen worden uitgetrokken om het fietsnetwerk in de provincie Groningen te verbeteren, terwijl er in de stad zelf geen doorkomen aan is vanwege de kapotte bruggen. Ze vraagt daarom het provinciebestuur zich maximaal in te spannen om de problemen omtrent de bruggen weg te nemen. Groninger Belang denkt daarbij onder meer aan een lobby richting Den Haag om hiervoor extra (financiële) middelen vrij te maken, en het raadplegen ervaringsdeskundigen, om de bouwplannen van Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen ten aanzien van de Gerrit Krolbrug te toetsen op toegankelijkheid.

Gert van Akkeren

Recente berichten

Stadjer opgepakt voor kabeldiefstal in Zwolle

Agenten hebben maandagavond een dertigjarige man uit Groningen aangehouden voor kabeldiefstal, nadat de man op…

53 minuten geleden

KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Groningen

Er trekken dinsdagmiddag een paar stevige onweersbuien over Groningen, mogelijk met windstoten en hagel. Het…

1 uur geleden

Leerlingen Groningse Schoolvereniging krijgen onderwaterles

Leerlingen van de Groningse Schoolvereniging mochten dinsdag een dagje snorkelen in de Hoornseplas. Dit was…

1 uur geleden

Vijf jaar cel en tbs voor gewelddadige verkrachting medewerkster LVV-opvang in Stad

Een 33-jarige uitgeprocedeerde asielzoeker heeft vijf jaar celstraf en tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen, omdat…

2 uur geleden

Stadjers krijgen drie jaar cel voor overval op veilinghuis in Zwolle

De rechtbank in Zwolle heeft dinsdag twee mannen uit Groningen veroordeeld voor hun aandeel in…

2 uur geleden

Na 226 jaar kunnen bezoekers de Martinikerk weer in via de Martinitoren

De laatste keer dat het algemene publiek de Martinikerk kon betreden via de entree van…

3 uur geleden