Fietstunnel onder A28 voorzien van graffitikunstwerken

nieuws
Foto: Bert Lanting

De wanden van een fietstunnel onder de A28 bij Haren zijn zaterdag voorzien van graffitikunstwerken. De kunstenaars hebben zich bij het kunstwerk laten inspireren door de omgeving.

Vorige week is de tunnel schoongemaakt en zijn illegaal geplaatste graffitileuzen verwijderd. “Het is een beproefde methode om beeldende kunst in te zetten om graffitioverlast te beperken”, vertelt projectleider Anna Krämer van de gemeente Groningen. Het bushokje op het Transferium langs de A28 wordt door de kunstenaars van Noordstaat bij het project betrokken. “We hebben er bewust voor gekozen om lokale street art kunstenaars een podium te geven.”

Het project sluit aan bij het gemeentelijk beleid om kunst in de openbare ruimte te stimuleren. Bij het project hebben de kunstenaars zich laten inspireren door het groene karakter van Haren aan de ene kant van de tunnel, en het Paterswoldsemeer aan de andere kant. De werkzaamheden worden zaterdag grotendeels afgerond. Mogelijk wordt er op zondag, en mogelijk nog een later weekend, de laatste hand aan het project gelegd. Vanwege de werkzaamheden is de fietstunnel gedeeltelijk afgezet.

Foto: Bert Lanting