Categorieën: Nieuws

FC Groningen is met zondagavond-wedstrijd tegen AZ zeker 75.000 euro misgelopen

FC Groningen is zeker 75.000 euro misgelopen door zondagavond een wedstrijd te spelen tegen AZ. Dat laat de FC maandagavond weten.

Voor en tijdens de wedstrijd werd er al door supporters actie gevoerd tegen het spelen van competitiewedstrijden zondagavond om 20.00 uur. John de Jonge van de supportersvereniging FC Groningen liet aan OOG Tv weten dat door dit tijdstip veel mensen niet naar het stadion komen. Voor gezinnen met kleine kinderen is het bijvoorbeeld niet aantrekkelijk omdat men erg laat weer thuis komt. FC Groningen presenteert maandag de cijfers: “Het aantal verkochte losse tickets lag de helft lager dan bij de laatste thuiswedstrijd tegen FC Twente, namelijk 2.671 tegen 5.412”, zegt algemeen-directeur Wouter Gudde. “Dat is een inkomstenderving van ongeveer 50.000 euro. In vergelijking met het thuisduel met FC Twente lag de horeca-omzet zo’n 29.000 euro lager.”

Zondagavond
Het spelen van zondagavond-wedstrijden is ingesteld vanwege de Nederlandse clubs die Europees voetbal spelen. Door zondagavond in actie te komen krijgen zij meer tijd om zich voor te bereiden. “Europese prestaties zijn in het belang van het totale Nederlandse voetbal en dus ook van FC Groningen. Waartegen wij geageerd hebben, is het voorstel dat alle clubs één keer op zondagavond 20.00 uur thuis spelen. Dus los van de vraag of dit met het oog op Europese wedstrijden noodzakelijk is. Wij zien het belang van live televisieregistraties, maar dit mag in onze ogen nooit ten koste gaan van het stadionbezoek van supporters en sponsors.”

“Wij verkopen een product”
Supportersverenigingen hebben zich altijd verzet tegen de zondagavond-wedstrijd. Van de clubs was alleen FC Groningen tegen. “In totaal is onze financiële schade minimaal 75.000 euro, maar wat veel belangrijker is: wij verkopen een product, in dit geval een seizoenkaart, waarvan de supporter geen gebruik kan maken. De cijfers bevestigen ons gevoel dat voetballen op zondagavond 20.00 uur een heel slecht idee is. Wij vinden deze ontwikkeling zorgwekkend en willen graag discussie voeren gebaseerd op de feiten. Hopelijk gaan ook de andere clubs de cijfers in kaart brengen en komen we tot voortschrijdende inzichten. Wij hebben ons punt duidelijk gemaakt en met cijfers onderbouwd.” Gudde geeft aan het te willen bespreken in de Eredivisie CV.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Groningen biedt excuses aan voor rol in slavernijverleden

Burgemeester Koen Schuiling (VVD) heeft donderdagavond excuses gemaakt voor de rol die het toenmalige gemeentebestuur…

3 uur geleden

Aanhoudend zonnig en temperaturen blijven boven de 20 graden

Vrijdag is er af en toe zon en kans op een enkele bui. Het wordt…

3 uur geleden

Pinstoring treft ook Groninger winkels

Ook bij Groninger winkels kon en kan donderdagavond niet altijd gepind worden. (meer…)

4 uur geleden

Traktaties voor mensen die op de fiets naar het werk gaan

Fietsers konden donderdag op een traktatie rekenen als zij op hun tweewieler naar het werk…

4 uur geleden

Groninger moet 34 maanden de cel in voor helpdeskfraude

Een 22-jarige man uit Groningen is vrijdag veroordeeld tot 34 maanden celstraf wegens helpdeskfraude. (meer…)

5 uur geleden

Walter Flapper zakelijk leider Stichting Jonge Harten

Walter Flapper is sinds deze maand de nieuwe zakelijk leider van Stichting Jonge Harten, de…

6 uur geleden