Eerste thuiszege voor FC Groningen, AZ slachtoffer

sport
Foto via FC Groningen

FC Groningen heeft zondagavond met 2-0 gewonnen van AZ. Het was de eerste thuiszege van FC Groningen dit seizoen. FC Groningen klom daardoor naar de 15e plek in de eredivisie met 10 punten uit 10 wedstrijden.

FC Groningen ontsnapte in de openingsfase toen Vangelis Pavlidis op de paal kopte. FC Groningen antwoordde met een gevaarlijk schot van Paulos Abraham.

AZ werd sterker en gevaarlijker, maar Cyril Ngonge maakte er na 20 minuten via een schitterend hakballetje 1-0 van. Mo El Hankouri was de aangever. AZ kwam na een half uur bijna langszij, maar Bart van Hintum kopte de bal van de doellijn.

Na rust werd Abraham bijna in stelling gebracht om te scoren, maar de AZ defensie voorkwam dat ternauwernood. Na 71 minuten kwam FC Groningen toch op 2-0. Damil Dankerlui stuurde Michael de Leeuw weg en die schoot raak.

Namens AZ kreeg Jesper Karlsson nog een kans, maar die stuitte op doelman Peter Leeuwenburgh. Voor FC Groningen schoot invaller Romano Postema net naast.

Deel dit artikel: