35 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, 71 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds zondagochtend 35 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden 71 nieuwe besmettingen vastgesteld.

De GGD vond in de gemeente Groningen twee besmettingen minder dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de provincie als geheel werden zeven besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Westerwolde (9).

Eén ziekenhuisopname, geen sterfgevallen

Er werden één nieuwe ziekenhuisopname gemeld uit de provincie. Deze patiënt is afkomstig uit de gemeente Westerwolde. Zondag maakte het RIVM geen melding van ziekenhuisopnames in Groningen. Er werden maandag geen nieuwe sterfgevallen uit Groningen gemeld, net als zondag.

Landelijk lichte daling

Landelijk vonden de GGD’en 3.389 nieuwe bevestigde corona-besmettingen, 283 minder dan gisteren. In totaal zijn 63 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, waarvan twaalf op een IC. Het RIVM registreerde twee overlijdens door COVID-19. Zondag waren dat er zes.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 35 0 0 Midden Groningen 4 0 0
Stadskanaal 0 0 0 Het Hogeland 4 0 0
Veendam 2 0 0 Westerkwartier 8 0 0
Pekela 1 0 0 Eemsdelta 2 0 0
Oldambt 5 0 0 Overig 1 0 0
Westerwolde 9 1 0
Totaal 71 1 0

 

Deel dit artikel: