20 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, 60 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds zondagochtend 20 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden 60 nieuwe besmettingen vastgesteld.

De GGD vond in de gemeente Groningen 32 besmettingen minder dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de provincie als geheel werden 25 besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Westerkwartier (9).

Eén ziekenhuisopname, geen sterfgevallen

Het RIVM maakt geen melding van ziekenhuisopnames en sterfgevallen in Groningen. Dat was ook zondag het geval.

Landelijk lichte daling

Landelijk vonden de GGD’en 5.331 nieuwe bevestigde corona-besmettingen, 959 minder dan gisteren. In totaal zijn 92 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, waarvan negentien op een IC. Het RIVM registreerde zes overlijdens door COVID-19. Zondag was dat er één.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 20 0 0 Midden Groningen 7 0 0
Stadskanaal 7 0 0 Het Hogeland 4 0 0
Veendam 3 0 0 Westerkwartier 9 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 4 0 0
Oldambt 3 0 0 Overig 0 0 0
Westerwolde 3 0 0
Totaal 60 0 0
Deel dit artikel: