Wat te doen bij vlam in de pan of een hartstilstand? Leer het volgende week op de Ossenmarkt

nieuws
Foto: Tumi-1983 via Wikimedia Commons (CC 3.0 SA)

De Veiligheidsregio Groningen en verzekeraar Univé organiseren volgende week woensdag, vanaf 13.00 uur, een ‘veiligheidsmarkt’ en verschillende demonstraties op de Ossenmarkt in Groningen. Bezoekers kunnen op dit evenement onder andere leren over brandveiligheid, inbraakpreventie en oefenen met AED’s en het geven van een hartmassage.

Tijdens het evenement komt onder meer de brandweer langs voor verschillende demonstraties. Ook kunnen bezoekers leren over het geven van een hartmassage, het gebruik van een AED en over eerste hulp bij brandwonden. Ook zijn er bedrijven en organisaties aanwezig die alles weten over ‘zorgeloos wonen’ (denk aan brandmelder en inbraakbeveiliging).

Ook is er een speciale rookmelder-actie, waarbij medewerkers van Univé Noord-Nederland rookmelders ophangen bij een groep ouderen in de omgeving. Demo in de Buurt noemt de rookmelder dan ook de hoofdrolspeler van het evenement. Op 1 juli 2022 moet namelijk in elk huis in Nederland op iedere verdieping een rookmelder hangen.

De Demo is een initiatief van Univé Noord-Nederland en wordt georganiseerd in samenwerking met de Veiligheidsregio Groningen.

Deel dit artikel: