’Veertien nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 42 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend veertien nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 28 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met één infectie ten opzichte van het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. In de provincie werden vier besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur.

Een inwoner van de gemeente Groningen met COVID-19 werd opgenomen in een ziekenhuis. Woensdag maakte het RIVM geen melding van nieuwe ziekenhuisopnames in de provincie. Net als woensdag werden er op donderdag geen nieuwe sterfgevallen gemeld uit Groningen.

Landelijk vonden de GGD’en 1.841 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 59 minder dan woensdag. Donderdagochtend lagen er 564 mensen met corona in het ziekenhuis, woensdag waren dat er 580. Op de IC’s zijn nu 188 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, vijf minder dan woensdag. Het RIVM registreerde twaalf overlijdens door COVID-19. Woensdag waren dat er slechts vier.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 14 1 0 Midden Groningen 4 0 0
Stadskanaal 3 0 0 Het Hogeland 5 0 0
Veendam 0 0 0 Westerkwartier 2 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 2 0 0
Oldambt 0 0 0 Overig 3 0 0
Westerwolde 9 0 0
Totaal 42 1 0 Overig 0 0 0

 

Deel dit artikel: