Veertien nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 30 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds zondagochtend veertien nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM maandagmiddag bekend maakte. In de provincie Groningen als geheel werden dertig nieuwe besmettingen vastgesteld.

De GGD vond in de gemeente Groningen twee besmetting minder dan tussen zaterdag- en zondagochtend. In de provincie als geheel werden zes besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Midden-Groningen (4).

Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen door corona gemeld uit Groningen. Dat was ook zondag het geval.

Landelijk vonden de GGD’en 1.370 nieuwe bevestigde corona-besmettingen, 293 minder dan gisteren. In totaal zijn 41 mensen met corona opgenomen in het ziekenhuis, waarvan elf op een IC. Het RIVM registreerde negen overlijdens door COVID-19, zes meer dan zondag werden gemeld.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 14 0 0 Midden Groningen 4 0 0
Stadskanaal 2 0 0 Het Hogeland 0 0 0
Veendam 2 0 0 Westerkwartier 1 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 2 0 0
Oldambt 0 0 0 Overig 3 0 0
Westerwolde 2 0 0
Totaal 30 0 0
Deel dit artikel: