RIVM telt slechts zes nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; storing bij GGD (update)

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend slechts zes nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 25 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 36 infecties ten opzichte van het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. In de provincie werden 24 besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. Dit is een sterke daling ten opzichte van de afgelopen dagen. De gemeente Westerwolde kende de meeste besmettingen in de Ommelanden, met negen nieuwe infecties. Het RIVM meldt geen nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen in de provincie. Dat was ook woensdag het geval.

Storing bij GGD

Volgens de GGD zijn de lage besmettingscijfers het gevolg van een storing in het registratiesysteem. Dat betekent dat er minder besmettingen zijn doorgegeven aan het RIVM dan er daadwerkelijk zijn geregistreerd bij de gezondheidsdienst. De besmettingscijfers zullen hoogstwaarschijnlijk de komende dagen worden doorgevoerd.

Landelijke daling

Landelijk vonden de GGD’en 2.403 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 378 minder dan donderdag. 84 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan zestien op een IC. Drie mensen overleden aan COVID-19, vier minder dan woensdag werd gemeld.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 6 0 0 Midden Groningen 1 0 0
Stadskanaal 1 0 0 Het Hogeland 1 0 0
Veendam 4 0 0 Westerkwartier 3 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 1 0 0
Oldambt 1 0 0 Overig 4 0 0
Westerwolde 9 0 0
Totaal 31 0 0 Overig 0 0 0