RIVM: ’Negentien nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 49 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn er, tussen maandag en dinsdagmiddag, 19 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdagmiddag bekend. In de rest van de provincie werden nog eens dertig nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de gemeente Groningen werden vijf besmetting meer vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden veertien besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeente Westerwolde (6).

Er werden geen nieuwe overlijdens en ziekenhuisopnames gemeld uit de provincie Groningen. Dat was ook maandag het geval.

Landelijk meldt het RIVM 1.694 nieuwe besmettingen, 324 meer dan gisteren. 56 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan elf op een IC. Bij het RIVM werden vijf overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag negen.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 19 0 0 Midden Groningen 7 0 0
Stadskanaal 3 0 0 Het Hogeland 1 0 0
Veendam 1 0 0 Westerkwartier 8 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 2 0 0
Oldambt 0 0 0 Overig 2 0 0
Westerwolde 6 0 0
Totaal 49 0 0

 

Deel dit artikel: