’21 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 43 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Volgens het RIVM zijn er, tussen maandag en dinsdagmiddag, 21 nieuwe corona-besmettingen vastgesteld in de gemeente Groningen. Dat maakte het rijksinstituut dinsdagmiddag bekend. In de rest van de provincie werden nog eens 22 nieuwe besmettingen vastgesteld.

In de gemeente Groningen werden vier besmetting minder vastgesteld dan in de voorgaande vierentwintig uur. In de provincie werden acht besmettingen minder gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen in de Ommelanden werden aangetroffen in de gemeentes Het Hogeland (5) en Westerkwartier (5).

Er werden geen nieuwe overlijdens en ziekenhuisopnames gemeld uit de provincie Groningen. Dat was ook maandag het geval.

Landelijk meldt het RIVM 2.041 nieuwe besmettingen, 264 meer dan gisteren. 58 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan zeven op een IC. Bij het RIVM werden tien overlijdens gemeld door corona. Dat waren er maandag vier.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens per gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 21 0 0 Midden Groningen 2 0 0
Stadskanaal 0 0 0 Het Hogeland 5 0 0
Veendam 2 0 0 Westerkwartier 5 0 0
Pekela 1 0 0 Eemsdelta 0 0 0
Oldambt 0 0 0 Overig 3 0 0
Westerwolde 4 0 0
Totaal 43 0 0
Deel dit artikel: