Categorieën: Nieuws

Modder, obstakels en honderden bikkels op KardingeRun: “Veel blije gezichten”

De KardingeRun, die dit weekend gehouden wordt op Kardinge, is een groot succes geworden. Volgens de organisatie hebben 3.000 deelnemers deelgenomen.

“We zijn hartstikke blij”, vertelt Nelleke Walthaus-Dijkema van de organisatie. “In de voorbereiding op dit evenement was het heel spannend of alles door kon gaan. Dat het dit weekend toch allemaal kan, is geweldig. En als je ook ziet welke weersomstandigheden we er bij hebben, dan kunnen we alleen maar heel erg blij zijn. Als organisatie spreken we ook met veel deelnemers en je hoort vrijwel van iedereen dat men hier weer aan toe was, dat men er zin in had. En als je al die blije gezichten ziet, dan is dat gewoon onbetaalbaar. Of de deelnemers goed getraind hebben? Ik denk het wel.”

FamilieRun
De KardingeRun wordt voor de zevende keer georganiseerd. Deelnemers lopen een parcours dat in het teken staat van modder en obstakels. Eén van de populairste onderdelen van de KardingeRun is de FamilieRun. Kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar hebben de mogelijkheid om samen met een ouder of verzorger een route af te leggen. Dit jaar kan dat voor het eerst op een afstand van zes kilometer. Voor de jongere kinderen vanaf 4 jaar is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een drie kilometer parcours. “We zien dat de FamilieRun ontzettend populair is en veel deelnemers trekt. We overwegen ook om dit volgend jaar neer te gaan zetten als een eigen event.”

Tips
Want de organisatie denkt al na over volgend jaar: “Ja, daar zijn we nu al mee bezig. En dat is ook wel logisch. Wat ik al zei, we spreken met veel deelnemers en we krijgen dan vaak tips en feedback te horen. Zoals, dat zou ik misschien even anders aanpakken, of dat obstakel kan misschien beter. Ondanks dat we de KardingeRun al zeven jaar organiseren, en we al heel veel geleerd en verbeterd hebben, kunnen er nog altijd dingen beter. En met die tips zijn we dan ook heel erg blij.”

Foto: Henk Ellérie
Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

In Het Bevrijdingsbos wordt zaterdagavond stilgestaan bij 79 jaar vrijheid: “Branden van 23 kaarsen”

Het is zaterdag precies 79 jaar geleden dat de bevrijding van de stad Groningen begon.…

9 minuten geleden

Handbalster Lois Abbingh plaatst zich voor Olympische Spelen

Lois Abbingh uit Groningen heeft zich met het Nederlands handbalteam geplaatst voor de Olympische Spelen…

50 minuten geleden

Agenten met zware vesten naar Nieuwe Sint Jansstraat

In de Nieuwe Sint Jansstraat heeft vrijdagavond een klein cordon politie, getooide in kogelwerende vesten,…

9 uur geleden

Bewolking en waterig zonnetje op aangename zaterdag, daarna stuk kouder en meer kans op neerslag

Zaterdag vormt de piek in de temperatuurstijging van de afgelopen dagen. De eerste dag van…

11 uur geleden

NOM verdubbelt investeringen, maar lijdt wel verlies

De Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM) investeerde vorig jaar dubbel zoveel als het de…

12 uur geleden

Maaltijdbezorger naar ziekenhuis na flinke botsing op Wilhelminakade

Op de Wilhelminakade heeft vrijdagavond een forse aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een maaltijdbezorger…

13 uur geleden