Categorieën: Nieuws

HSV blij met herbouw gymzaal De Meet: “Wel enkele wensen over de uiteindelijke vorm”

De Harense Sport Vereniging, HSV, is blij met het plan om gymzaal De Meet in Haren te herbouwen aan de Mellenssteeg. Wel heeft HSV enkele wensen met betrekking tot het definitieve ontwerp.

“De eerste reactie is dat we heel blij zijn”, vertelt Marjan van Ittersum. “We wisten er ook van omdat de contacten met alle betrokken partijen goed zijn. En het is ook geweldig dat de nieuwe gymzaal gebouwd gaat worden op de oude locatie. Als HSV gebruikten wij het voornamelijk voor onze turntrainingen. De kinderen die deze lessen volgen wonen vrijwel allemaal in de buurt van deze locatie. Dus het is geweldig dat iedereen weer terug kan naar de vertrouwde locatie.”

Beweegbox of een traditionele gymzaal
De gemeente Groningen maakte afgelopen week bekend dat de gymzaal herbouwd gaat worden, nadat een felle brand het complex vorig jaar november in de as legde. “De plannen voor de nieuwbouw gaan nu uitgewerkt worden. Het definitieve ontwerp is er nog niet. Wij hebben daarin wel een aantal wensen. Want op welke manier gaat de gymzaal teruggezet worden? Wordt het in de vorm van een beweegbox, of wordt het een traditionele gymzaal. Een beweegbox was voor ons nieuw, maar na uitgebreid onderzoek gaat onze voorkeur toch uit naar een traditionele vorm.”

Geen belijning
De HSV kan dat ook beargumenteren. “Een beweegbox is een vierkante zaal. Deze heeft afmetingen die voor ons niet ideaal zijn. Als we werken met de balk en de ongelijke brug, dan heb je een aanloopruimte nodig. Dat is heel lastig in een vierkant gebouw. Daarnaast heb ik begrepen dat er in een beweegbox geen lijnen worden aangebracht op de vloer. Het hebben van lijnen vinden wij toch wel heel prettig.”

Shuffelen
Momenteel traint HSV in de Rummerinkhof. “Hoe je het ook went of keert, de komende jaren zitten we nog wel met een probleem. De Rummerinhof gaat volgend jaar zomer plat, terwijl de nieuwe gymzaal pas in de zomer van 2023 gereed is. Dus we hebben al geopperd om wellicht een opblaashal neer te zetten. Wij kunnen daar geen gebruik van maken, maar wellicht andere verenigingen wel.” Van Ittersum noemt het shuffelen. “Kijk, stel dat de nieuwe gymzaal een beweegbox wordt. Wij kunnen daar niet zoveel mee, maar je kunt ook verenigingen verschuiven. Wij zouden bijvoorbeeld naar Scharlakenhof kunnen, terwijl een andere vereniging, die wel uit de voeten kan in een beweegbox, naar de nieuwe gymzaal gaat. Dit zijn in ieder geval allemaal punten die we hebben meegegeven.”

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

‘Maandag perioden met zon, op dinsdag kans op onweer’

De eerste week van de zomervakantie in het Noorden belooft qua weer aantrekkelijk te gaan…

26 minuten geleden

Ultralopen als Kardingebultra zitten in de lift: “Mensen zijn steeds vaker op zoek naar uitdagingen”

Dit weekend namen 77 mensen deel aan de Kardingebultra. Een ultraloop waarbij er in 24…

54 minuten geleden

Voetbalkamp strijkt neer op Esserberg: “Het aantal meisjes blijft wat achter”

Voor de 41ste keer strijkt komende week Voetbalkamp Groningen neer op de Esserberg. Bas Eimers…

2 uur geleden

Bouwmarkt KlusWijs in Haren gaat in oktober de deuren sluiten

Bouwmarkt KlusWijs aan het Felland Noord in Haren gaat sluiten. Haren de Krant meldt dat…

4 uur geleden

Zomerstad trapt vakantie af met tientallen springkussens op Vismarkt

Met de start van de zomervakantie is dit weekend ook Zomerstad begonnen. Op de Vismarkt…

6 uur geleden

Basketbalevent op Grote Markt smaakt naar meer: “In de toekomst meerdaags evenement met tribunes” (foto’s)

Op de Grote Markt vond zaterdag de 3x3NL Tour plaats. Het basketbalevenement trok veel belangstelling.…

7 uur geleden