Gruno komt vroege achterstand tegen GVAV niet meer te boven

Foto Andor Heij: GVAV Rapiditas - Gruno

GVAV Rapiditas won zondag op sportpark Kardinge met 3-1 van stadgenoot Gruno in de eerste wedstrijd in de poulefase van de noordelijke districtsbeker.

Bij Gruno was men niet bij de les in de beginfase, want GVAV kreeg kans op kans en Gruno doelman Erwin Verdenius moest binnen vier minuten twee keer vissen. Na drie minuten scoorde Patrick Venema en een minuut later was Leon Knol succesvol. Na een kwartier herstelde Gruno zich en ging de partij gelijk op met kansen over en weer.

Ook na rust hielden beide tweedeklassers, die samen in de competitie uitkomen, elkaar redelijk in evenwicht. Isaac Manaki Chioma maakte het nog spannend door na 50 minuten de 2-1 voor Gruno aan te tekenen. Zes minuten later kopte Joel de Jong de 3-1 namens GVAV binnen. De zege kwam daarna niet meer in gevaar.

GVAV speelt volgende week uit tegen VVG dat zaterdag al met 2-1 van Marum won. Gruno ontvangt dan Marum en moet winnen om nog een kans te maken om naar de knock-outfase te gaan.

Later volgen de uitslagen van de overige wedstrijden op deze site.