“Dinsdagochtend lokaal mist en daarna zonovergoten, vrijdag broeierig warm en kans op onweer”

nieuws
Foto: Robert van der Veen - niekerknieuws.nl

Er staan een aantal zonnige en warme dagen voor de deur. In het weekend lijken we over te stappen op een koeler weertype. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Na het optrekken van een enkele mistbank is het dinsdag zonovergoten en wordt het 23 of 24 graden”, vertelt Kamphuis. “De wind uit het zuiden is zwak, windkracht 1 of 2. Woensdag is het wederom een stralende dag waar de zon veel ruimte krijgt. Het is rustig najaarsweer met een middagtemperatuur die rond de 25 of 26 graden ligt.”

“Op donderdag wordt het wederom erg warm bij maximumtemperaturen van 26 graden. Er is eerst veel zon met in de middag toenemende bewolking mogelijk gevolgd door een enkele bui. Op vrijdag is het broeierig warm met geregeld zon. Ook is er kans op een paar regen- of onweersbuien. Met 23 of 24 graden blijft het warm. Tijdens het weekend draait de wind naar het westen tot noordwesten en wordt er koelere lucht aangevoerd. Het wordt ’s middags een graad of 20. Verder zijn er wolkenvelden, wat zon en een enkele bui.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.