Brugdek Gerrit Krolbrug succesvol verwijderd: “Voetgangersbruggen weer open”

nieuws
Foto: Dennis Smit

Het brugdek van de Gerrit Krolbrug is in de nacht van zaterdag op zondag succesvol verwijderd. Dat laat Rijkswaterstaat zondag weten.

De brug werd in de nacht van 14 op 15 mei aangevaren door een vrachtschip en raakte daarbij zwaar beschadigd. Om onderzoek te kunnen naar de precieze schade, en of de brug hersteld kan worden, is besloten om het brugdek te verwijderen en te verplaatsen naar de nabijgelegen werf van Rusthoven. De werkzaamheden hiervoor zijn enkele weken geleden al gestart waarbij de afgelopen periode al onderdelen verplaatst werden naar de werf. In de nacht van zaterdag op zondag was het de beurt aan het grootste onderdeel, het beweegbare brugdek.

“Het is gelukt om het brugdek op een ponton te plaatsen”, laat Rijkswaterstaat zondagochtend weten. “De brug is nu klaar om getransporteerd te worden naar Rusthoven. Dit transport gaat maandagochtend plaatsvinden.” Vanwege de werkzaamheden waren de beide voetgangersbruggen afgesloten en moesten fietsers en voetgangers een omleidingsroute volgen. “Nu de werkzaamheden zijn afgerond hebben we deze voetgangersbruggen weer opengesteld.”

Foto: Henk Ellérie
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Rieks Oijnhausen
Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit
Foto: Dennis Smit