Categorieën: Nieuws

Bomvol programma tijdens Nationale Sportweek in Groningen

Van vrijdag 17 tot en met zondag 26 september staat de gemeente Groningen ruim een week lang in het teken van sport en bewegen, tijdens de achttiende editie van de NOC*NSF Nationale Sportweek.

“Omdat sportclubs en vele andere organisaties hun deuren openen voor de Nationale Sportweek, is deze week een perfecte kans om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven”, zo laat Arjen Boekema, marketeer bij Sport050 weten. “In de sportweek streven wij naar een Groningen waarin iedereen geniet van sport. Met iedereen bedoelen wij ook écht iedereen! Ongeacht fysieke of mentale gezondheid, etnische achtergrond, seksuele geaardheid of sociale positie.”

De sportweek wordt op vrijdag 17 september geopend in Haren, tegelijkertijd met de jaarlijkse Beachweek. Tijdens de andere dagen in de Nationale Sportweek is er onder meer een Urban Event in het Stadspark, de opening van de openbare beweegplekken in Beijum en Kardingeberg, de Bslim Survivaldagen, de opening van DreamCourt Orionpark, de kick-off in de Oosterparkwijk, Bslim on Tour, een masterclass Sport als Levensles, het beweegfestival Inclusief Sporten en Bewegen in Haren, de Thaisner Dörpsrun, de Kardingerun voor Bikkels en de Sportieve Opening van het Schooljaar.

Daarnaast zetten zo’n 50 sportclubs in de gemeente Groningen hun deuren open en kun je kennis maken met verschillende sporten. Zwemsportvereniging TriVia, De Brug en Team ABC doen bijvoorbeeld mee en daar kun je tijdens de sportweek gratis proeflessen volgen.

Bekijk het complete aanbod op Sport050. 

Tom Veenstra

Recente berichten

Noordelijke boeren en tuinders lanceren spandoekenactie

LTO-Nederland lanceert dinsdag een massale publieksactie. In de provincie Groningen worden 209 spandoeken opgehangen, waarop…

33 minuten geleden

Nieuwe afdeling in UMCG moet druk op Spoedeisende Hulp terugdringen

Het UMCG neemt vandaag haar nieuwe Critical Decision Unit in gebruik. De nieuwe afdeling die…

1 uur geleden

Basketballers De Groene Uilen uitgeschakeld in play-offs promotiedivisie

De heren van basketbalvereniging De Groene Uilen zijn zondag uitgeschakeld in de play-offs om het…

13 uur geleden

Dinsdag veel zon, droog en zomers warm

Dinsdag zet het warme weer nog even voort. De zon is er volop en de…

13 uur geleden

Studenten brengen gestolen politieagent op Meikermis terug (update)

De gestolen politiepop is weer terecht. Jolige beschonken studenten hebben de nepagent zondagnacht van de…

13 uur geleden

Brand woedde in parkeergarage UMCG

In de parkeergarage van het UMCG is maandagavond brand ontstaan. De melding van de brand…

15 uur geleden