Aantal nieuwe besmettingen in Groningen afgelopen week licht gedaald

nieuws
Foto: Zachtleven via Pixabay.com - Illustratie: Harryarts via Freepik.com

In de provincie Groningen zijn in de afgelopen week 521 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Dat is een daling van iets meer dan vijf procent ten opzichte van de week ervoor, zo blijkt uit de wekelijkse update over de epidemiologische situatie in Nederland van het RIVM.

Het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners daalde van 94.0 naar 88.8. Drie inwoners van de provincie werden in een ziekenhuis opgenomen tussen 1 en 7 september, evenveel als in de week ervoor. Het RIVM schreef geen overlijdens van Groningers toe aan het coronavirus, net als in de week van 25 augustus op 1 september.

In totaal zijn nu 48579 besmettingen met het coronavirus vastgesteld, sinds de uitbraak van het virus in februari vorig jaar. In totaal eiste COVID-19 van 258 Groningers het leven.

RIVM: ‘Besmettingen gestabiliseerd’

Landelijk is het aantal nieuwe positieve coronatesten gestabiliseerd ten opzichte van de week ervoor, met een stijging van twee procent in het aantal positieve tests. Afgelopen week werden 9 procent minder nieuwe COVID-19 patiënten opgenomen in het ziekenhuis. De IC-afdelingen kenden een afname van tien procent in het aantal opnames. Het reproductiegetal dat gebaseerd wordt op het aantal positieve coronatesten, ligt nog steeds op 1.