RIVM telt 13 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 28 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 13 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen 19.530 positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 19.517. Dit betekent een stijging van 0,1 procent. Er werd 1 nieuwe ziekenhuisopname in de gemeente gemeld. Het aantal van 13 positieve testen ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 41,86 staat. Qua gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen staat de gemeente Westland nu op de eerste plaats met 361,5 nieuw gemelde positieve testen. Asten, 311, en Tholen, 291,2, staan op respectievelijk plaatsen twee en drie.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 28 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Het Hogeland gaat het om 5 nieuwe gevallen en in Eemsdelta, Oldambt, Stadskanaal, Westerkwartier en Westerwolde om 2. In de gemeenten Midden-Groningen, Pekela en Veendam bleven de tellers op 0 staan. In de gemeente Stadskanaal werd een sterfgeval geregistreerd, er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames gemeld.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 2.304 personen positief getest. Dit aantal ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 3.470,57 staat. In de ziekenhuizen werden 62 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 19 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 683 patiënten in het ziekenhuis, dit zijn er 16 meer in vergelijking met zaterdag, waarvan er 187 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 2 nieuwe sterfgevallen gemeld.

Deel dit artikel: