Opleidingen FC Groningen krijgen nieuwe structuur

sport
Foto: fcgroningen.nl

FC Groningen gaat haar opleiding herstructureren. De functie van Hoofd Opleiding wordt opgesplitst in de functie Hoofd Voetbalontwikkeling Bovenbouw en een Hoofd Voetbalontwikkeling Onderbouw. Daarnaast krijgt de opleiding een Manager Topsportontwikkeling.

De drie functies gaan direct onder de technisch directeur van de club vallen. Met de verdeling van taken wil de club zich nog meer focussen op de voetbalontwikkeling van spelers en trainers. Daarnaast komt er meer aandacht voor de ‘strijdwijze van de teams’, zo meldt de club maandagmiddag.

Sander van Gessel is de komende drie jaar Hoofd Voetbalontwikkeling Bovenbouw, naast zijn functies als trainer van FC Groningen onder-21. Hij zal daarbij geassisteerd worden door Melchior Schoenmakers. Byron Bakker wordt Hoofd Voetbalontwikkeling Onderbouw. Hij krijgt als coach van FC Groningen onder-14 vanaf dit seizoen assistentie van Dirick-Jan van Strien. Wouter Frencken, voorheen Hoofd Performance, wordt nu Manager Topsportontwikkeling.

Daarnaast breidt de club de rol van Hoofd Jeugdscouting Arno de Jong verder uit binnen de in-, door- en uitstroom van spelers bij de Opleiding. De Jong gaat zich ook bezighouden met de contacten met zaakwaarnemers en jeugdcontracten van spelers.

Deel dit artikel: