Evenementenbranche demonstreert zaterdag ook in Groningen

nieuws
Stadspark live

Ook organisaties uit Groningen en Nijmegen hebben zich aangesloten bij het landelijke protest van de evenementenbranche tegen het coronabeleid van de overheid.

Onder meer Stadspark Live, EM2, Paradigm, Oost, Kopjek, Eurosonic en AGORA Groningen hebben zich aangemeld bij de organisatie van het landelijke protest, wat aanstaande zaterdag vanaf 14.00 uur gaat plaatsvinden. De looproute van het protest in Groningen is nog niet duidelijk. Deze route wordt in de komende dagen bekend gemaakt. Wel is bekend dat er een optocht zal zijn van geluidswagens vanaf de Ossenmarkt, waar het protest begint.

Het protest volgt op de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte van afgelopen vrijdag, waarin bekend werd gemaakt dat discotheken en nachtclubs tot 1 november dicht blijven en festivals sowieso tot 20 september niet doorgaan. Met de demonstratie wil de evenementenbranche een signaal afgeven aan de overheid. De organisaties eisen dat evenementen vanaf 1 september weer plaatsvinden, met volledige capaciteit.

Deel dit artikel:
Adverteren?