’44 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 90 in provincie’

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend 44 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 46 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen steeg met twee infecties, ten opzichte van het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. In de provincie werden acht besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. De meeste besmettingen vonden plaats bij inwoners van de gemeente Het Hogeland (11).

Er werd door het RIVM geen melding gemaakt van nieuwe ziekenhuisopnames of sterfgevallen binnen de provinciegrenzen. Dat was ook woensdag het geval.

Hieronder vindt u een overzicht van het aantal nieuwe besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen per Groningse gemeente:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 44 0 0 Midden Groningen 8 0 0
Stadskanaal 4 0 0 Het Hogeland 11 0 0
Veendam 3 0 0 Westerkwartier 9 0 0
Pekela 2 0 0 Eemsdelta 4 0 0
Oldambt 2 0 0 Overig 3 0 0
Westerwolde 0 0 0
Totaal 90 0 0 Overig 0 0 0

Landelijk vonden de GGD’en 3.402 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 639 meer dan woensdag. 97 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan 24 op een IC. Elf mensen overleden aan COVID-19, vier meer dan woensdag werden gemeld.

Deel dit artikel: