Categorieën: Nieuws

RIVM telt 538 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, opnieuw record

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 538 personen positief getest op het coronavirus. Sinds het begin van de pandemie lag dit aantal niet zo hoog.

Sinds het begin van de coronacrisis zijn er in de gemeente Groningen 16.099 personen positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 15.561. Dit betekent een stijging van 3,5 procent. Het aantal van 538 nieuwe gevallen ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 307,14 staat. In de gemeente werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. Groningen voert zondag nog altijd de ranglijst aan met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen. In de gemeente ging het in de afgelopen week om 923,2 positieve testen per 100.000 inwoners. De gemeente Utrecht staat met 753,4 op de tweede plaats, Noordwijk staat op de derde plek met 611,4.

Provincie
In de provincie Groningen werden in de afgelopen 24 uur 654 personen positief getest. De meeste positieve testen werden afgenomen in de gemeente Groningen. In de gemeente Westerkwartier gaat het om 32 nieuwe gevallen, Midden-Groningen 28, Het Hogeland 23, Eemsdelta 14, Veendam 11, Stadskanaal 4 en Oldambt en Westerwolde 2. In de gemeente Pekela bleven de tellers op 0 staan. Er werden ook in de provincie geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk zijn er het afgelopen etmaal 9.318 personen positief getest op het coronavirus. Dit zijn er minder dan op zaterdag toen er 10.283 nieuwe besmettingen werden vastgesteld. De 9.318 ligt wel boven het 7-daags gemiddelde dat op 5.618,86 staat. In de ziekenhuizen werden 9 nieuwe coronapatiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 4 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 206 mensen in de ziekenhuizen, dit is er 1 meer in vergelijking met zaterdag, waarvan er 88 op de IC liggen. Er werden geen nieuwe sterfgevallen gemeld.

Storing
Door een achterstand in de administratie vallen de landelijke cijfers lager uit dan het werkelijk is. Door de storing zijn de gegevens uit Zeeland, Noord-Brbant, Utrecht en Zuid-Holland niet volledig. De cijfers voor Groningen zijn wel up to date.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Stadspartij wil compensatie voor kermisondernemers vanwege vroege sluiting op ‘promotie-vrijdag’

De gemeente Groningen moet de ondernemers op de Meikermis gaan compenseren voor de inkomsten die…

30 minuten geleden

Man die over benen cafébaas reed op Meeuwerderweg moet acht maanden brommen

Een 34-jarige man uit Muntendam krijgt acht maanden celstraf opgelegd, omdat hij in april 2022…

52 minuten geleden

Lang leve de biodiversiteit en meer duurzaam nieuws deze maand

Duurzaam Groningen is het platform waar alles op het gebied van duurzaamheid samenkomt binnen de…

1 uur geleden

Vermeende verkrachting in Stad kost 23-jarige verdachte mogelijk 18 maanden cel

Een 23-jarige man hoorde dinsdagochtend achttien maanden celstraf tegen zich eisen voor de vermeende verkrachting…

1 uur geleden

Universiteiten en hogescholen komen met protocol voor protestacties

De koepelorganisaties van de universiteiten en de hogescholen in Nederland hebben een demonstratieprotocol opgesteld, met…

2 uur geleden

Zo klonk ‘Europapa’ dinsdagmiddag uit de Martinitoren (video)

Stadsbeiaardier Bob van der Linde speelde dinsdagmiddag om 12.00 uur het nummer ‘Europapa’ van Joost…

2 uur geleden