Categorieën: Nieuws

RIVM telt 254 nieuwe coronabesmettingen in gemeente Groningen, 426 in provincie

In de gemeente Groningen zijn sinds zaterdag 254 personen positief getest op het coronavirus. Dat blijkt uit openbare data van het RIVM.

Sinds de uitbraak van het coronavirus zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 18.417 personen positief getest. Zaterdag lag dit aantal nog op 18.163. Dit betekent een stijging van 1,4 procent. Het aantal van 254 ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 331,14 staat. In de afgelopen zeven dagen werden er in de gemeente Groningen 995,4 positieve testen per 100.000 inwoners gemeld. Groningen staat daarmee op de tweede plaats. Op de eerste plaats staat gemeente Ameland met 1291,7 positieve testen per 100.000 inwoners. Op plaats drie staat Tubbergen met 926.

Provincie
In de provincie werden in de afgelopen 24 uur 426 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen, in de gemeente Westerkwartier gaat het om 59 nieuwe gevallen, Het Hogeland 45, Midden-Groningen 25, Eemsdelta 13, Oldambt 9, Stadskanaal en Westerwolde 7, Veendam 4 en Pekela 3. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 10.135 personen positief getest. Dit aantal ligt boven het 7-daags gemiddelde dat op 10.018,86 staat. In de ziekenhuizen werden 42 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Op de Intensive Care gaat het om een toename van twee patiënten. In totaal liggen er nu 311 mensen in het ziekenhuis, dit zijn er 27 meer in vergelijking met zaterdag, waarvan er 76 op de IC liggen. Er werd bij het RIVM 1 nieuw sterfgeval gemeld.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Aantal daklozen neemt toe, Stadspartij wil zo snel mogelijk gesprek

Het aantal daklozen is in de afgelopen vijf jaar toegenomen. De fractie van Stadspartij 100%…

2 uur geleden

Kerkhof Garmerwolde wordt biodiverser: “Nieuwe bomen en struiken en plaatsen van nestkasten”

In augustus gaat in Garmerwolde gestart worden om het kerkhof biodiverser te maken. Het gaat…

3 uur geleden

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

4 uur geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

13 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

13 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

14 uur geleden