Categorieën: Nieuws

RIVM telt 16 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 46 in provincie

In de gemeente Groningen zijn sinds dinsdag 16 personen positief getest op het coronavirus. De cijfers zijn echter niet compleet door een storing.

Sinds de uitbraak van het coronavirus in Nederland zijn er in de gemeente Groningen tot nu toe 19.366 mensen positief getest. Dinsdag lag dit aantal nog op 19.350. Dit betekent een stijging van 0,1 procent. Er werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld. Het aantal van 16 ligt onder het 7-daags gemiddelde dat op 65,71 staat. Wanneer gekeken wordt naar de gemeenten met het hoogste aantal nieuw gemelde positieve testen per 100.000 inwoners in de afgelopen zeven dagen dan staat de gemeente Bernheze met 425,7 positieve testen per 100.000 inwoners op de eerste plaats. Midden-Delfland, 413,6, en Asten, 400,7, staan respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Provincie
In de provincie Groningen werden in de afgelopen 24 uur 46 personen positief getest. De meeste nieuwe besmettingen werden gevonden in de gemeente Groningen. In de gemeente Het Hogeland gaat het om 13 nieuwe gevallen, Westerkwartier 7, Midden-Groningen en Veendam 3, Eemsdelta 2 en Oldambt en Pekela 1. In de gementen Stadskanaal en Westerwolde bleven de tellers op 0 staan. Ook in deze gemeenten werden geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen gemeld.

Landelijk
Landelijk werden er het afgelopen etmaal 3.455 personen positief getest. Dit aantal ligt lager dan het 7-daags gemiddelde dat op 4.820,57 staat. In de ziekenhuizen werden 95 nieuwe patiënten opgenomen, op de Intensive Care gaat het om 24 nieuwe opnames. In totaal liggen er nu 629 mensen in het ziekenhuis, dit zijn er 13 meer in vergelijking met dinsdag, waarvan er 164 op de IC liggen. Voorts werden er bij het RIVM 8 nieuwe sterfgevallen gemeld.

** De cijfers zoals die vandaag gepresenteerd worden zijn niet volledig. Door een ICT-storing bij de GGD zijn niet alle meldingen van positieve coronatests bij het RIVM binnengekomen. De ontbrekende cijfers worden in de update van morgen, donderdag, meegenomen.

Sebastiaan Scheffer

Recente berichten

Drie dagen overlast voor omwonenden op rit naar A28 vanaf Van Ketwich Verschuurlaan

Aannemerscombinatie Herepoort is dinsdag begonnen met het intrillen van damwanden naast de hoek van de…

10 minuten geleden

Academiegebouw van LEGO staat nu in LEGiO-museum in Grootegast

Het door de voormalige RUG-student Johannes Bey gebouwde Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is…

33 minuten geleden

Regina Bouius-Riemersma verruilt NCG voor Noorderpoort

Regina Bouius-Riemersma wordt met ingang van 1 september de nieuwe voorzitter van het College van…

1 uur geleden

Oliemuldersbrug deze week helemaal dicht, brug is vanaf zaterdag alleen voor fietsers

De Oliemuldersbrug, tussen de Oosterparkwijk en de Korrewegwijk, is deze week afgesloten voor alle verkeer.…

2 uur geleden

Tot en met het weekend zacht en droog, uitgezonderd woensdag: dan is het buiig en vrij koel

Dinsdag is er eerst kans op een mistbank. Verder is er af en toe zon…

14 uur geleden

Doek valt voor Engelbert na ruime nederlaag tegen Groninger Boys

Groninger Boys won maandag in de derde klasse B zondag met 4-0 van Engelbert. Engelbert…

17 uur geleden