Categorieën: Nieuws

Pieter van Hoeken en Denise Lee winnen scriptieprijs Hanzehogeschool

Pieter van Hoeken en Denise Lee zijn de winnaars van de eerste Frits Dröge Scriptieprijs. De prijs voor scripties van de master Energy for Society van de Hanzehogeschool werden donderdagmiddag uitgereikt op het EnTranCe-terrein op de Zernike Campus.

Voor beide studiejaren werd ook een tweede prijs uitgereikt. Deze gingen respectievelijk naar Pieter Tichelaar en Joline Teisman. De prijzen werden uitgereikt door EnTranCe -oprichter Wim van Gemert en gedeputeerde Nienke Homan.

De winnende scripties gingen over het opschalen van waterstofgebruik en de bereidheid om de EnergyCoin Community Dashboard te gebruiken. De scripties werden onder andere beoordeeld op concrete impact op de energietransitie en de multidisciplinaire invalshoek. “De studenten hebben zich over zeer relevante en actuele onderwerpen gebogen”, aldus gedeputeerde Homan, die tevens in de jury zat voor de prijs. “Deze inzichten en adviezen kunnen de ontwikkelingen versnellen en daarmee van grote betekenis zijn voor de energietransitie.”

De Frits Dröge Scriptieprijs werd in het leven geroepen als eerbetoon aan de helaas te jong overleden programmamanager van de master Energy for Society. “Frits heeft samen met zijn docententeam de master ontwikkeld en door het accreditatieproces geloodst.” vertelt Peta de Vries, Dean van het Instituut voor Engineering van de Hanzehogeschool. “Zonder Frits Dröge was deze master er niet geweest.”

Tom Veenstra

Recente berichten

Sportpark Corpus zaterdag in het teken van Bauke Mollema Tocht

In en rond Stad wordt zaterdag de elfde editie van de Bauke Mollema Tocht gehouden.…

13 minuten geleden

Jacques d’Ancona (86) overleden

Jacques d’Ancona is vrijdag in zijn huis in Paterswolde overleden. Dat meldt het Dagblad van…

10 uur geleden

Droge en zomerse periode op komst

Er staan enkele droge en zomerse dagen op het programma. Halverwege komende week kan het…

10 uur geleden

Foodtruckfestival ‘Rrrollend Groningen’ op Ossenmarkt afgelast

Het foodtruckevenement 'Rrrollend' komt in september niet naar Groningen. “Na zorgvuldige overweging hebben we besloten…

11 uur geleden

Burgemeester Schuiling opent kunstproject Noorderstation-historie

Burgemeester Koen Schuiling heeft vrijdag het kunstproject Noorderstation-historie geopend. Het was vorige maand namelijk precies…

13 uur geleden

Nieuwe afsluitingen komend weekeinde, maar ook weer wegen en fietspad open

Dit weekend moeten weggebruikers rekening houden met afsluitingen vanwege het werk aan de zuidelijke ringweg,…

15 uur geleden