Categories: Nieuws

Deze Groningers waren live op TV in Kosovo

Steven en Sietske uit Groningen zijn al drie maanden aan het rondreizen door Europa met een camper en dat levert bijzondere ontmoetingen op. Om inspiratie op te doen voor leuke plekken checken ze Instagram. Zo ook voor hun bezoek aan Albanië. “ Siets kwam op Instagram een foto tegen van een mooie plek in Albanië. We stuurden een berichtje want het zag er tof uit. Daar wilden wij ook wel naartoe” zegt Steven.

Het account wordt beheerd door een journalist uit Kosovo. “Als we naar Kosovo wilden gaan moesten we haar maar vragen naar tips.” Ook al stond het land in eerste instantie niet op de planning van het stel toch zijn ze er naartoe gegaan. ‘Italië leek ons nu te druk en daarom zijn we verder naar het oosten getrokken’ zegt Steven.

Toen ze besloten om toch wel naar Kosovo te gaan kregen ze verschillende tips van de journalist om te bezoeken. “We waren vier dagen in het land op plekken die zij getipt had. En toen we in de hoofdstad waren spraken we af om samen een drankje met haar te drinken.” ‘En willen jullie ook op TV vertellen over jullie reis?’ vroeg ze ons opeens. Een bevriende collega van haar werkt bij het ochtendprogramma van een bekende televisiezender . “Ja grappig waarom ook niet dachten wij, laten we het maar gewoon doen. Twee dagen later waren we op tv”, lachen ze.

Voor we het wisten werden we live geïnterviewd en mochten we vertellen over onze reis. En een kwartier later stonden we weer buiten. Een ontzettende leuke spontane ervaring!

Wil je meer zien van de avonturen van Steven en Sietske? Dat kan op hun Instagramaccount @steefensietsindecamper. Nog volle maand hebben ze voor de boeg. Dan keren ze weer terug naar de Star Numanstraat in Stad. Maar de camper zal niet lang stil blijven staan. “ We lenen hem met alle liefde uit aan onze vrienden en familie. Het zou zonde zijn als hij lang stil blijft staan.” En dan gaat hij weer op avontuur.

Suzan de Grijs

Recent Posts

Groningers Dijk en Beckerman genoemd als fractievoorzitter SP in Tweede Kamer

De opvolger van Lilian Marijnissen als fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer wordt…

10 uur ago

Groningen Airport Eelde laat Glimmen links liggen in plannen voor nachtvluchten en uitbreiding lesvluchten

Het Plaatselijk Belang Glimmen is boos op Groningen Airport Eelde. Ze voelen zich niet gehoord…

10 uur ago

Donar wint met ruim verschil van Den Helder Suns

De basketballers van Donar hebben zaterdagavond in eigen huis eenvoudig gewonnen van Den Helder Suns.…

11 uur ago

Lycurgus wint in Zevenhuizen in drie sets van ZVH

Nova Tech Lycurgus heeft zaterdagavond zonder veel moeite gewonnen van Scherp in Packaging ZVH. Het…

11 uur ago

Oranje Nassau als koploper winterstop in na winst op WVV

Oranje Nassau won zaterdagmiddag in eigen huis de topper in de eerste klasse J van…

13 uur ago

Amateurvoetbal: Winst Gorecht, pak slaag VVG, Groen Geel wint topper

Gorecht won zaterdagmiddag in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop in de tweede klasse J…

14 uur ago