72 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 149 in provincie

nieuws
Foto: Alex Waltner via Wikimedia Commons (CC 4.0 SA) - Illustratie: Sketchepedia

Het aantal besmettingen met het coronavirus in de gemeente Groningen is sinds woensdagochtend met 72 toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM donderdagmiddag naar buiten heeft gebracht. In de rest van de provincie werden nog eens 77 infecties vastgesteld.

De 72 nieuwe besmettingen in de gemeente zijn er 63 minder dan in de voorgaande vierentwintig uur.  In de rest provincie maakte het RIVM melding van 77 infecties, 87 minder dan een dag eerder. De meeste besmettingen in het Ommeland werden gevonden in de gemeentes Westerkwartier (20) en Het Hogeland (20).

Het RIVM maakt daarnaast melding van één nieuwe ziekenhuisopname in de provincie. Woensdag waren dat er twee. De vandaag opgenomen COVID-patiënt komt uit de gemeente Eemsdelta.

Hieronder vindt u een overzicht met het aantal besmettingen dat tussen woensdag- en donderdagochtend is gemeld bij het RIVM uit de provincie Groningen:
  Gemeente B Z O   Gemeente B Z O  
Groningen 72 0 0 Midden Groningen 9 0 0
Stadskanaal 5 0 0 Het Hogeland 20 0 0
Veendam 3 0 0 Westerkwartier 20 0 0
Pekela 0 0 0 Eemsdelta 6 1 0
Oldambt 3 0 0 Overig 7 0 0
Westerwolde 4 0 0
Totaal 149 1 0 Overig 0 0 0

In Nederland als geheel vond het RIVM tussen woensdag- en donderdagochtend 6.301 nieuwe besmettingen, 596 minder dan in de voorgaande vierentwintig uur. 72 mensen werden opgenomen in een ziekenhuis, waarvan elf op een IC. Drie mensen overleden aan COVID-19. Dat was ook woensdag het geval.

Deel dit artikel: