“Zondagochtend kans op een mistbank, komende week meer zon en 24 graden”

nieuws
Foto: Paul Turnbull from FreeImages

In de nieuwe week zal de zon zich meer en meer laten zien en wordt het mogelijk op donderdag 24 graden. Dat is de voorspelling van OOG-weerman Johan Kamphuis.

“Zondagochtend is het eerst bewolkt met kans op een mistbank of wat nevel”, vertelt Kamphuis. “In de middag worden de wolkenvelden vanuit het westen dunner en breekt de zon zo nu en dan door. Het hardnekkigst zijn de wolken in het oosten van de provincie. Bij een zwakke of matige wind uit het noorden tot noordwesten, windkracht 2 of 3, wordt het 17 graden.”

“Maandag zijn er opnieuw eerst laaghangende wolken met later op de dag geleidelijk aan meer en meer opklaringen. Bij een zwakke of matige noordenwind, windkracht 2 of 3, wordt het 19 of 20 graden. Dinsdag is er meer zon en wordt het met 22 graden al weer wat warmer. Op woensdag loopt de maximumtemperatuur op naar 23 graden en op donderdag kan het 24 graden worden. Op beide dagen is er flink wat zon.”

Meer informatie over het weer vind je op deze pagina.

Deel dit artikel: